Vinkit on koottu nimimerkin tunturi75 toimesta sekä foorumilta

Tunturin ohjauslukon vaihto : 1968 ja uudemmat mallit
Miten poistan ruosteen polttoainesäiliön sisältä?
Rekisteröintikatsastuksen vaatimukset vanhalle mopolle

Tunturin ohjauslukon vaihto : 1968 ja uudemmat mallit


Tunturin ohjauslukko on suhteellisen helppo uusia, vaikka avaimia ei olisikaan tallella.

Aloitetaan siten, että poistetaan lukon vieressä oleva niitti varovasti puukon terällä tms. kampeamalla sitä joka reunalta. Muista olla varovainen, sillä näitä niittejä ei enää uutena saa, mutta jos et saa ehjää niittiä, niin voit tehdä sen esim. isokantaisesta naulasta lyhentämällä ja liimaamalla sen. Nyt kun olet poistanut niitin, ota porakone ja poraa 10mm terällä lukkoa, poraa myös yläpuoleinen ns. tappi 4mm poralla. Joudut ehkä väntää vanhaa lukkoa ruuvimeisselillä,tms. jotta saat sen kokonaan pois.

Nyt kun lukko on irrotettu, voidaan aloittaa uuden asennus. Jos uusi lukko ei sovi kunnolla, vaan tuntuu tiukalta, viilaa hieman lukkosylinterin pohjareikää isommaksi, kokeile välillä vaikutusta. Sitten, kun lukko liikkuu ja toimii hyvin, rasvaa ulkopinta ja aseta lukko paikalleen ja kiinnitä niitti lukon viereen varovasti naputtelemalla.

Nyt sinulla pitäisi olla hyvä toimiva ohjauslukko, jolla saat mopedisi museorekisteriin.

Takaisin ylös

Miten poistan ruosteen polttoainesäiliön sisältä?


Usein mopoa entisöitäessä herää kysymys : miten poistan ruosteen tankin sisältä? Se on ihan helppoa, kun käytetään sitruunahappoa (saatavana apteekeista) tai erityistä ruosteenpoistajaa (esim. Dovoset 105 sis. Fosforihappoa).

Toimi näin : jos tankin sisällä on hyvin paljon ruostetta, voit laittaa sen sisälle esim. prikkoja tms. ja ravistaa suurimman osan liasta pois (muista huuhdella tämän toimenpiteen jälkeen). Tämän jälkeen tee tarvittavat laimennukset sitruunahaposta (käytä lämmintä vettä) tai Dovoset:iä, kaada tankkiin ja anna vaikuttaa. Huuhtele hyvin ja kuivaa käyttämällä kuumailmapuhallinta ja huuhtele vielä bensiinillä, muuten ruostuminen alkaa uudestaan (sitruunahappo).

Takaisin ylös

Rekisteröintikatsastuksen vaatimukset vanhalle mopolle


Yleisimpinä ja selvimpinä vaatimuksina:

Toimittava/löydyttävä
-Valot
-Jarrut
-Merkinantolaite
-Ohjauslukko
-Runkonumero ja tyyppikilpi
-Selvitys omistussuhteista ellei luovareita (jos ei papereita niin vuosimallitodistus AMA Ry:ltä)
-Ei viritetty, vakiovälitykset
-Akseliväli ja ohjaustangon leveys vakiot

Tsekkaa ainakin nämä, ennenkuin lähdet konttorille. Parannat mahdollisuuksiasi saada mopo laakista kilpiin. Näiden lisäksi saattaa löytyä konttorikohtaisia tarkennuksia. Ylläpito ei takaa että näillä saat moposi läpi, eikä myöskään ota minkäänlaista vastuuta rahoistasi, hermoistasi tai ajastasi.

Takaisin ylös