Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

Tunturi työn alla? Kerro siitä täällä!

Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 27 Joulu 2018, 12:27

Projektissa ei varmaan mitään uutta tällä foorumilla, mutta ajattelin tuoda omani esille.

Kaveri oli jostain haalinut itselleen vanhan pappiskan ja kysyi olisiko minulla intoa ostaa sitä. No olihan minulla ja hinnasta päästiin sopuun. Tässä hieman alkuspeksejä ja sen jälkeen ajatuksia mitä mopolle tehdään.

Kyseisessä papassa oli mukana alkuperäinen haltijakortti (+ huoltokirja ja varaosalehtinen). Hieman epäselväksi jää käsialasta onko vuosimalli 75 vai 74, mutta tilasin AMAlta varmuudeksi dokumentit. Mopo ei koskaan ole ollut rekisterissä, mutta siinä oli vielä kiinni sen aikainen vakuutuskilpi (jonka muuten kehystin ja laitoin seinälle). Haltijakortin numerot niin mopossa, kuin moottorissa täsmää, joten tästä on hyvä jatkaa. Ajan patinaa löytyy ja ostoslistalla ovat uudet katteet moottorille ja ketjuille, sekä etulokari (ja paljon muutakin). Värikoodeina tässä ovat RAL sävyt 2002 ja 7038, joten sinällään "helppo" sitten maalailla. Museoon mopoa tuskin olen laittamassa, mutta jätän sillekin optiot tulevaisuuteen, jos mieli muuttuu. Runko ja muut peltiosat ovat erittäin hyvät, ihan pientä ruosteenalkua siellä täällä, mutta puhallus ja maalaus hoitaa nämä "pikkuasiat". Omiin nimiin rekisteröinnin ajattelin tehdä kesällä ja se onnistuu helposti, kun mopo ei ole ollut koskaan rekisterissä. Trafin lomakkeen olen jo täytellyt ja kuten aikaisemmin mainitsin, niin AMAlta tilasin ihan varmuudeksi dokumentin. Ei varmasti haittaa rekisteröintivaiheessa ja saadaan varmuudella oikea vuosiluku papereihin. Päivämäärä mopon luovutukselle on ollut siis 12.5.1974 tai 75.

Itseltä löytyy kokemusta moottorivehkeiden parista, mm. yhden täysin pommikunnossa olevan PV:een atomeiksi purkaneena ja kuntoon laittaneena. Silti muutama kysymys tulee tähän kyseiseen Maxiin näin heti alkuvaiheessa:

- Ohjauslukkoon eli rattilukkoon ei ollut avaimia (yllätys sinänsä?). Lähteekö tuo irti, kun lukon puoliksi päällä olevan "napin" irroittaa vai pitääkö jotain mahdollisesti porailla?
- Ketjusuojan ja sen takaosan kiinnitysruuvit? Olen selanut paljon eri tietolähteitä ja mm. finnmopon kauppaa, mutta mistään en saa tietoon, millä nuo virallisesti tulevat kiinni toisiinsa. Paljon olen nähnyt pulttiratkaisuja ja jossain ihan ruuveja, mutta miten tehtaalta? Tuossa omassakin on käytetty muutamaa eri ruuvia ja osa puuttuu kokonaan.
- Rungon ja tankin maalaus. Voiko suorittaa jauhemaalauksella? Tätä kysyn siksi, että siinä tarvitaan korotettu 180-200 asteen lämpötila ja jos tankissa tai rungossa on käytetty tinausta, niin huonosti käy. Eli onko runko + tankki puhtaasti hitsattu vai käytetty mahdollisesti tinausta lisänä?

Tämän hetken ajatukset mopon kunnostamiseen:

1. Ostetaan katteet ketjuille ja moottorilla/kaasarille
2. Maalataan kaikki mahdolliset osat
3. Kiillotetaan kromit
4. Kiillotetaan ja uudelleen pinnataan vanteet
5. Toistaiseksi ei aloiteta koneen purkua, koska se käy erittäin nätisti. Ainoastaan putsaus ja kiillotus.
6. Uudet vaijerit ostoslistalla.
7. Uudet iskunvaimentimet, koska vanhat sen verran löyhät. Ja kuntoon ne saisi, mutta vaativat turhan paljon aikaa ja uudet eivät maltaita maksa.
8. Paljon muuta pikkunippelin hiplausta, mitä juuri nyt ei tule mieleen.

Rahaa tähän tulee palamaan varmasti paljon (veikkaan jopa mopon verran ellei enemmän), mutta harrastus maksaa.

Liitän muutamat kuvat tähän loppuun, jos tuo liitetiedoston lataus lopettaa herjaamisen.
EDIT: valittaa että kuvien maksimilimiitti on tullut vastaan, miten saan liitettyä kuvia tähän?
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 27 Joulu 2018, 18:46

Tänään aloitin purun ja kävin hakemassa Tokmannilta erilaisia koreja osia varten, sekä minigrip pusseja, joihin saa kirjoitettua mikä mikin on. Helpottaa kasausvaiheessa huomattavasti muistelua. Samalla otin paljon kuvia eri kohtia mopoa, niin näkee sitten muutamia johdon ja vaijereiden pujotuksia + plajon muuta. Samalla tein mahtavan löydön, kun avasin penkin (en edes tiennyt, että näissä on kippaava penkki). Siellähän ne rattilukon avaimet olivat, eli sitäkään ei nyt tarvitse ostaa erikseen. Säästyi sekin penni.

Edelleen, miten saa kuvia liitettyä suoraan tähän viestiin ilman mitään kuvapankkeja? Liitetiedosto herjaa edelleen maksimilimiittiä? Help?
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja Matsi. » 27 Joulu 2018, 20:47

Moro, ja tervetuloa foorumille!

Joku härö tuossa kuvien lataamisessa on, minä olen Aijaa:n kautta noita kuvia lataillut.

Projektisi kuulostaa hyvältä eikä näitä "peruspappiksien" entisöintitarinoita mun mielestä ainakaan liikaa voi olla että anna mennä vaan!

Moneen löytyy täältä osakatalogista vastaus:

http://www.kotinet.com/korkki/faktaa/va ... _60-94.pdf

Ja ylipäätään täältä kannattaa lueksia juttuja: https://www.rapapapat.net/5

Sitten on vielä AMA Ry:n kuvapankki olemassa, josta on moneksi avuksi:

https://get.google.com/albumarchive/103 ... 5016590520

Kaipa se noilla lähtee homma sujumaan. Minäkin voin sen vuosimallin sulle runkonumerolla varmistaa jos haluat. Toki Aman todistus on pätevä dokumentti rekisteröidessä.
1965 "Heimo" viewtopic.php?f=5&t=2569
1963 (entinen) viewtopic.php?f=5&t=2216
1979 Maxi (entinen) viewtopic.php?f=5&t=1317
Käyttäjän avatar
Matsi.
Tunturi-guru
 
Viestit: 566
Liittynyt: 29 Helmi 2012, 01:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 27 Joulu 2018, 23:13

Kiitoksia paljon! Tuohon katalogiin en jostain syystä ole vielä törmännyt, vaikka monia tunteja jo selanneena tuotakin rapapapat sivustoa. Ja vastaus itselleni. Rattilukkoa pitelee kiinni nimenomaan tuo pieni "nippa" eli täytyykin irroitella se huomenna. Ja nyt rekattu tuonne aijaa.com palveluun, niin niitä kuviakin löytyy.

Ja tässä nyt niitä kuvia kyseiseen laitokseen. Purkuhommissa päästiin seuraavaan vaiheeseen. Ja kuva tietysti rattilukosta, koska olen niin tyytyväinen sen löydyttyä. Olen kyllä tyytyväinen, että penkin altakaan ei paljastunut mitään muhivaa pommia. Pintaruostetta toki, mutta se ei haittaa.

Lähtökohta:
Kuva

Kuva

Mopedin mukana tulleet kirjaset:
Kuva

Tämän päivän lopetuskunto:
Kuva

Ja rattilukko:
Kuva
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja Trial » 28 Joulu 2018, 00:33

Lähtökohtahan näyttää hyvältä, tätä pitääkin seurailla. Suunnitelmat on ainakin mun mieleen, turhan paljon nykyään näkee kaikenlaisia "patinakuntoisia" laitteita, oli ne sit Pappiksia tai jotain muita. Eli siis hienoa, että tarkoitus on maalata uusiksi ja kiillottaa kromit kuntoon.
Käyttäjän avatar
Trial
Vanha tekijä
 
Viestit: 448
Liittynyt: 03 Joulu 2010, 21:55
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 28 Joulu 2018, 15:50

Ja tänne asti päästiin tänään. Kaikki pultit lähtivät nätisti irti, vaikka olin varma, että jokunen katkee tuonne takalokariosastolle.

Purkohommat tänään:

Kuva

Itse kone:

Kuva

Sitten tämä takapään iskareiden yläkiinnitystanko. Tuon ei varmaankaan ole tarkoitus lähteä irti? Itse jotenkin aikani pyöriteltyä totesin, että en ala väkisten mitään repimään ja mielestäni tuo sisäosa on prässätty tuohon runkoon?

Kuva

Ostoslistaa tuli tehtyä samalla ja nopeasti selailin Finnmopon sivuja, sekä mielessä kävi mitä osia tarvitaan ehdottomasti. Pultteja sun muita pystyy kiillottelemaan ja uusia saa ihan rautakaupasta, niin turha niitä merkata tuohon.

Ostoslista:

Kuva
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja Anza » 28 Joulu 2018, 23:10

Laita alkuperäiset verma ja eska pultit talteen vaikka kilotavara ei kauas niistä jää. Hyvännäkönen aihio ja pumppukin tallessa.
Harrastus josta jää rahaa tähteeksi on huono harrastus.
Käyttäjän avatar
Anza
Tunturi-guru
 
Viestit: 1257
Liittynyt: 19 Helmi 2009, 22:23

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 30 Joulu 2018, 21:18

Pultit tallessa ja kiitos tiedosta.

Nyt alkaisi olemaan osat puhallusta ja maalausta vailla. Vähän mietin tiettyjen osien kanssa, että maalatakko vai kiillottaa. Esim. tuo vaijerirauta näyttää alunperin olevan ilman minkäänlaista maalipintaa. Melkein haluaisin maalata ja ihmettelenkin, miten ihmeessä tuo pelti ei ole ruostunut ajan saatossa. Onko kaikki moottorin yms rasva pitänyt sen suojassa? Melkeinpä mustaksi ajattelin ja todnäk mattamustaksi. Voisi sopia ihan hyvin? Etuhaarukan laakerit olivat loistokunnossa. Pesin osat vanhoista rasvoista ja kasatessa sitten uudet tilalle. Yli 40 vuotta vanhoiksi kuuliksi pyörivät todella hyvin jopa ilman rasvaa.

Vaijerirauta vielä paskan peitossa:


Kuva

Ja puhdistuksen jälkeen (pesin muuten kaikki osat mopon vanhassa kakstahtibensassa, kun sitä oli litran verran vielä tankissa):

Kuva

Ylä- ja alapään laakeripesät ja laakerit:

Kuva

Kuva

Ja osat, jotka odottavat pääsyä puhallukseen & maalaukseen. Maalauksen osalta alle tulee sinkkijauhe ja päälle sitten RAL 2002 & 7038 pintamaalit. Katsotaan vielä värisävyt, miten täsmää vanhoihin, mutta pientä eroa on varmasti haalistuneisiin osiin verrattavissa. Tuo etulokarin tukirauta on melkeinpä toivoton tapaus, kun ruoste syönyt kromia jo huomattavasti pois. Pitäisikö se maalata harmaaksi vai mitä mieltä?

Kuva
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja D-mies » 30 Joulu 2018, 22:28

Jos nuo etuhaarukan laakerit on muuten hyvässä kunnossa niin ei kannata uusia laakereita vaan puhdistaa ja kasata uudella vaseliinilla. Uudet tarvikkeet on semmoista kuraa, että saa joka ajokerran jälkeen kiristää keulan uusiksi. Tietenkin jos jostain löytää oikeasti laadukkaan sarjan niin sitten vaihtaa tai vaihtaa jostain vanhasta vähän ajetusta tunturin polkupyörästä laakeroinnin.
D-mies
Osaaja
 
Viestit: 199
Liittynyt: 04 Heinä 2012, 02:13
Paikkakunta: Oulu

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 30 Joulu 2018, 23:30

D-mies kirjoitti:Jos nuo etuhaarukan laakerit on muuten hyvässä kunnossa niin ei kannata uusia laakereita vaan puhdistaa ja kasata uudella vaseliinilla. Uudet tarvikkeet on semmoista kuraa, että saa joka ajokerran jälkeen kiristää keulan uusiksi. Tietenkin jos jostain löytää oikeasti laadukkaan sarjan niin sitten vaihtaa tai vaihtaa jostain vanhasta vähän ajetusta tunturin polkupyörästä laakeroinnin.


Joo, ei missään nimessä uusia tilalle, vaan vanhojen rasvaus sitten kasausvaiheessa. Silloin kun mopo ei ollut purettu, niin etupää oli kevyt kääntää, eikä ollut mitään rahinoita tms, niin laakerit ovat ehjät ja täysin käyttökelpoiset.
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 01 Tammi 2019, 01:37

Raketit paukkuu ja uusivuosi. Pari tuntia sitten tuli vietettyä hetki tallissa purkaen osia pikkunippeleistä ja valmistellen maalaukseen. Päätimme maalarin kanssa, että punaiset osat tulevat märkämaalilla, mutta pohjille jauhe. Helpompi tiettyjen juttujen vuoksi näin. Harmaat osat sitten jauhe + jauhe systeemillä. Tammikuun aikana todnäk vien osat maalaukseen.

Tänään tuli postissa AMAn lappunenkin ja mopo on luovutettu tehtaalta 31.1.1975 Kirkkonummelle. Seissyt siis n. 4,5kk liikkeessä ennenkuin luovutettu uudelle omistajalle. Eli 75 malli, kuten arvelinkin.

Eipä mittää, hyvät uudet vuodet vaan kaikille ja hommat jatkuu!
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja Matsi. » 02 Tammi 2019, 11:21

Moro,

Tuo vaijerien kiinnitysrauta on sinkitty. EI siis kannata suotta maalailla :) Tunturissa on aika paljon muutakin sinkittyä kampetta, kannattaa melkein ne kerätä nippuun ja viedä uudelleensinkittäväksi. Se ei ole kallista puuhaa laisinkaan, jos nyt vaikka kromaamiseen vertaa.
1965 "Heimo" viewtopic.php?f=5&t=2569
1963 (entinen) viewtopic.php?f=5&t=2216
1979 Maxi (entinen) viewtopic.php?f=5&t=1317
Käyttäjän avatar
Matsi.
Tunturi-guru
 
Viestit: 566
Liittynyt: 29 Helmi 2012, 01:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 02 Tammi 2019, 12:31

Matsi. kirjoitti:Moro,

Tuo vaijerien kiinnitysrauta on sinkitty. EI siis kannata suotta maalailla :) Tunturissa on aika paljon muutakin sinkittyä kampetta, kannattaa melkein ne kerätä nippuun ja viedä uudelleensinkittäväksi. Se ei ole kallista puuhaa laisinkaan, jos nyt vaikka kromaamiseen vertaa.


Joo, huomasin saman, kun eilen kokosin viimeisiä osia koriin, jotka tulee maalaukseen. Mm. penkin kiinnitykset ja avaushaka olivat nimenomaan sinkittyä. Ei perinteisesti uppopatasinkittyjä, mutta sähkökemiallisesti sinkittyjä. Mietin, että jos museoon joskus haluaa, niin sitten nuo voi sinkitä, mutta nyt ne maalataan tuollaisella vannehopea jauheella (EI RAL 9006, vaan oikeasti vannehopealla). Tai sitten vaihtoehtoisesti ostetaan uudet tilalle, kun nuo "pikkuosat" eivät maltaita maksa.

Tuossa eilen katselin tuota etuosan "haarukkaa" ja tarakkaa, jotka ovat kromattuja. Harmillisesti parista kohtaa ruoste on päässyt sen verran puraisemaan, että kiillotus ei enää onnistu, joten päädytään nekin maalaamaan. Kuten sanottu, joskus sitten voi ostaa uudet tilalle, jos museoon haluaa.

Muovilokasuojat tulevat samaan sävyyn, kuin itse runkokin. Toki ne eivät aivan mätsää tällä hetkellä keskenään, kun läpivärjättyä muovia ei koskaan saa täysin samaan sävyyn, kuin maalattua peltiä. Onko porukka paljon maalaillut noita muovisia lokasuojia rungon väriin vai valinnut tyystin toisen punaisen sävyn mikä on enemmän alkuperäisen läpivärjätyn muovin sävyinen?
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 04 Tammi 2019, 17:01

Kokeilin tänään ajankuluksi kiillotusta. En ole varsinaisesti mitään metallia koskaan yrittänyt kiillottaa ja ajattelin aloittaa pikkuosalla, eli ohjaustangon kiinnitysvastakappaleella. Ostin motonetistä ihan perus Finnbulletin 14,90€ sarjan, jossa tulee kolme eri kiilotuslaikkaa ja näille omat kiillotusaineensa. Koville materiaaleille ja jalometalleille sekä ihan puhdas kiillotusvaha. Porakoneeseen laitettava sarja kyseessä. Yllätyin lopputuloksesta, kun aloitus oli mitä oli. Ensin hioin 2000 vesihiomapaperilla ja sitten kävin ihan mielenkiinnosta kaikki laikat läpi ja lopuksi ihan erillinen puuvillalaikka ilman mitään aineita. Kuvat kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa.

Vertailu käsittelemättömällä ja käsitellyllä tangon vastapidin kappaleella:

Kuva

Kuva

Seuraavaksi kokeilen isompaa pintaa eli noiden osien vastakappale, joka on tietysti mittari"kotelo". Saas nähdä.
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja Anza » 05 Tammi 2019, 01:04

Hieno on. Kannattaa vaikka rautasahalla syventää noita tankoa vasten tulevia karhennuksia, varovasti...
Harrastus josta jää rahaa tähteeksi on huono harrastus.
Käyttäjän avatar
Anza
Tunturi-guru
 
Viestit: 1257
Liittynyt: 19 Helmi 2009, 22:23

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 05 Tammi 2019, 14:16

Pitää yrittää joo saada vähän niitä, muutoin tanko voi vähän ajossa vaihdella kulmaa. Eilen kokeilin kiillotella hieman tuota päällislevyä, missä mittarikin kiinni. Pari pahaa tummentumaan siinä on, joihin tuo kiillotus ei pure, tai sitten aloitan alusta karkeammalla paperilla. Ei sekään huono nyt ole, mutta kun itse haluaisin olla tyytyväinen siihen ja tällä hetkellä en ole. Pari syvempää naarmuakin siinä on tietyissä kohdissa ja veikkaan että joku on yrittänyt hiomapaperilla raappia pahimpia joskus pois. Toisaalta mielestäni tämmöisissä osissa saa jopa aavistuksen näkyä ajan tuomaa patinaa ja tarkoitus on, että uusin vain ne osat mitkä on ihan pakko ja eivät ole hinnaltaan ajankäytön puolesta järkevä entrata.
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 07 Tammi 2019, 16:22

Tässä vähän testimaalausta noille pikkuhiluille, jotka pitäisivät alunperin olla sinkityssä pinnassa. Kuten sanottu, tehdään käyttöentisöinti ja täten ei museoida. Metallihohtovärisävy on vaikea saada tuossa valaistuksessa hyvin esille, mutta vastaa auringonvalossa samaa, kuin useimmissa vanteissa autoissa. Kelpaa itselle ja nuo osathan tulevat käytännössä kaikki piiloon, paitsi tuo vaijereiden aluslevy. Mittarikotelokin on visusti piilossa, mutta eipähän pääse enää ruoste puremaan.

Osat maalattomina ja hiottuina:

Kuva

Osat maalattuina:

Kuva
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja Matsi. » 08 Tammi 2019, 15:27

Hyvältä näyttää! Mietin noita stongan kiinnikkeen sisäpintoja, jos meinaa tangon kiinnitys lipsua, voisi olla hyvä laittaa poranterään hiomapaperisoiro kiinni ja pyöritellä ne kiinnikkeet. Toki siten, että kiinnikkeet ovat kiinni siinä mittarikolmiossa ja koko se reikä käydä tuolla poranterä-hiomapaperikikalla läpi... Stongaa ei saa ylikiristää, multakin löytyy pakista yksi haljennut kiinnike kun piti tuotakin hommaa joskus opetella.
1965 "Heimo" viewtopic.php?f=5&t=2569
1963 (entinen) viewtopic.php?f=5&t=2216
1979 Maxi (entinen) viewtopic.php?f=5&t=1317
Käyttäjän avatar
Matsi.
Tunturi-guru
 
Viestit: 566
Liittynyt: 29 Helmi 2012, 01:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 09 Tammi 2019, 12:25

Onko joku löytänyt hyvän hopean sävyn näille maguran kahvoille? http://www.finmopo.fi/vaihdekahvan-kaan ... -1485.html

Omassa mopedissa nuo ovat melko hyvät, mutta ihan pieniä käytön jälkiä löytyy ja ei viitsisi tuollaisenaan puhdistettuna laittaa kiinni uusilla kahvatupeilla jne. Näyttää tuo alkuperäinen olevan melko mattapintainen sävy ja selkeästi jonkinlainen vaalea hopea kyseessä. Näihin kahvanosiin voisi toimia jauheen sijasta ihan perus spraymaalikin. Hirveästi kalvonpaksuutta ei saisi tulla, koska sitten mitoitukset alkaa tökkimään.
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 25 Tammi 2019, 12:21

Pieni hiljaisuus topikissa, mutta pari päivää sitten vein osat maalerille ja sovittiin mitä tehdään ja mihin tehdään. Uskoakseni n. 1-2kk sisällä osat olisi maalattu, kun mikään kiirus asialle ei ole. Keväällä olisi sitten tarkoitus aloittaa moottorin ulkopuolinen ehostus ja vanteiden kiillotus/pinnoitus. Osalistalle tuli muutama uusi osa, kuten jarrupalat ja hilppeet keskiöihin. Seuraavan kerran palaan asiaan, kun osat on maalattu.
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja -Jarkko- » 25 Tammi 2019, 18:18

Mun mielestä tuo alunperin sinkittyjen osien maalaus on sama kun housuun kusis, hetken lämmittää mutta sitten ketuttaa, hirveen näköistä tuherrusta.
Ei se uudelleen sinkitys mikään amerikantemppu ole eikä kallistakaan ja ohjeet pohjien tekoon löytyy netistä.
Tunturi Automat 1970 Museossa
Tunturi SS 1980 Matching Numbers
Tunturi Tiger S 1987 Matching Numbers x3
-Jarkko-
Tunturi-guru
 
Viestit: 1609
Liittynyt: 16 Heinä 2011, 22:32
Paikkakunta: Vaasa

Re: Tunturi Maxi -75 käyttöentisöinti

ViestiKirjoittaja pappiska75 » 28 Tammi 2019, 13:21

-Jarkko- kirjoitti:Mun mielestä tuo alunperin sinkittyjen osien maalaus on sama kun housuun kusis, hetken lämmittää mutta sitten ketuttaa, hirveen näköistä tuherrusta.
Ei se uudelleen sinkitys mikään amerikantemppu ole eikä kallistakaan ja ohjeet pohjien tekoon löytyy netistä.


Katsotaan miten alkaa mieltä painamaan, kun mopoa kasaa. Jos ei omaan silmään osu kokonaisuudessa, niin sinkataan. Tuo vaijeripideke oli lähellä jo mennä ostoskoriin muutenkin, kun sen verran jousi hieronut ajan saatossa, että jäljet näkyy vieläkin. We will see, we will see..
pappiska75
Kolmipyörä
 
Viestit: 14
Liittynyt: 27 Joulu 2018, 11:39


Paluu Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa