Tunturi Trial -79 tunnistus

Värikoodi hukassa? Väärän kokoinen pultti? Keskustelua täällä!

Tunturi Trial -79 tunnistus

ViestiKirjoittaja piippu » 27 Tammi 2019, 00:26

Paljon tullut nettiä kahlattua läpi Trialin osalta ja tuntuu että mitä enempi kuvia löytää, sitä enempi hämmentyy....joten voisiko tähän vitjaan koostaa ne "pisteosat" mistä tämän -79 vuoden trialin tunnistaa (muustakin kuin runkonumerosta ja tyyppikilvestä) ja mitkä versiot kelpaa tiukempaankin tarkasteluun.

Itselläni on AMA:lta hankittujen paperien perusteella tuollainen, mutta muutama kohta hämmentää, mitä esim. AMA:n sivuilta esitekuvia katselee ja vertaa esim. 6/79 Tuulilasiin, jossa Trial oli uutuuttaan testissä Soliferin ja Raisun kanssa.

1§ mm. Keula etuvalon kiinnityskohdaltaan täysin erilainen esitekuvissa vrt. tuulilasin testissä esiintyneeseen ja minulla on tuollainen mitä tuulilasissa....eli kovamuovinen lamppu kromireunalla ja mustat irtokiinnikkeet, kun esitteessä taas kuvattu mielestäni -78 super sportissa esiintyvä hitsatulla kiinnikkeellä, mutta täys mustalla lampulla (kumi tausta?)

2§ Minulla on tuo pidempi Idealin keula kyllä (720mm) mutta pyörän kiinnityskorvasta puuttuu ne pienet vahvistepalat, mitä taas oli jossain muussa entisöidyn trialin kuvassa...onko vain tehtaan "kehitysversioita?)

3§ Penkki mainittu trialissa hieman erilaiseksi. Mistä tunnistaa? Minulla on kromilista penkin alareunassa, samoin kuin Tuulilaisin testimopossa, mutta AMA:n esitteessä kromilistaa ei ole?? Näyttää aivan SS penkiltä, mutta minulla ei ole mistä verrata.

4§ Lokasuojien mainittu poikkeavan superista. Miten tunnistaa? Pituus selkäpuolelta & leveys SS vs. Trial?

5§ Takahaarukka muutamassa entisöidyssä useammalla iskunvaimentajan kiinnitysreijällä ja sivuseisontatuella. Minulla yhdellä kiinnitysreijällä, samoin AMA:n esitekuvissa ja Tuulilasin testissä, ja sivuseisontatuki löytyy, kun muissa aikalaisissa oli vielä keskijalka? Kumpi haarukka on "se oikea" jos hiuksia halotaan ja onko Trialin haarukassa jotain muuta SS:stä poikkeavaa, kun jossain mainittu korkeampi takapää ja Tuulilasin testissä kerrotaan olevan 3 kaltevuussäätöä?? Rungossa olevat tarakan kiinnitysreijät ovat pienemmät mitä iskarin pultti, joten siitä sitä kaltevuutta ei ainakaan säädetä.

6§ Rungossa tankin alla oli minulla alkuperäinen pumppu kiinnikkeineen...ilmeisesti kuuluu näin ollakkin, koska runkonumero oikea?

7§ Ohjaustanko mainittu korkeammaksi mitä SS... Mitat?

8§ Jarruvalokatkaisijaa ei kuvien perusteella kuulukkaan olla, vaikka takahaarukassa paikka on?

9§ Renkaat mainuttu Tuulilasin testissä eteen 23" / 2,25" ja taakse 21" / 2,75" (minulla edessä 21" ja takana 19" eli olettaa sopii että joku aiemmin vaihtanut superin vanteet, ilmeisesti helpomman saatavuuden takia??)


Muuta poikkeavaa SS:ään verrattuna ja löytyykö näitä Trialin "erikoisuuksia" sitten myöhemmistä SS malleista? :P

AMA.ry:n Trial esitekuva: https://get.google.com/albumarchive/103 ... Tw9RK9ldA4

Tuulilasi 6/79 testin Trial kuva: https://get.google.com/albumarchive/103 ... muVCMGVOwc

Entisöidyn Trialin takahaarukkakuva (tällaista iskarin kiinnitystä ei ole minulla, eikä Tuulilasin testimopossa): https://get.google.com/albumarchive/103 ... WuQDVAtV1T
piippu
Kolmipyörä
 
Viestit: 12
Liittynyt: 11 Maalis 2009, 20:24

Re: Tunturi Trial -79 tunnistus

ViestiKirjoittaja Anza » 27 Tammi 2019, 16:44

Ainakin ss takaiskareille löytyy kolme erilaista kiinnitysvaihtoehtoa ja nimenomaan takahaarukasta, eli iskarin alapään voi kiinnittää kolmeen eri kohtaan. Yläpään kiinnitykselle ei tietääkseni ole kuin yksi vaihtoehto.

Lähtökohtaisesti pitäisin lähes kaikessa ajoneuvoentisöinnissä aikakauden koeajoartikkelien kuvia parempana referenssinä kuin mainoksia, mikäli entisöidään ihan tavallista tuotantopeliä. Mainoksessa on voinu olla proto, edellisen vuoden malli tai ns osakasa. Pitää toki muistaa että Tunturi saattanu käyttää osia ristiinkin tuotantomalleissa.
Harrastus josta jää rahaa tähteeksi on huono harrastus.
Käyttäjän avatar
Anza
Tunturi-guru
 
Viestit: 1257
Liittynyt: 19 Helmi 2009, 22:23

Re: Tunturi Trial -79 tunnistus

ViestiKirjoittaja Trial » 27 Tammi 2019, 18:14

Mä luottaisin myös noihin koeajoartikkelien kuviin mainoskuvia enemmän juurikin Anzan mainitsemista syistä. Tuo vanhempi Trial ei ole mulle kovinkaan tuttu, mutta senverran täytyy sanoa, että vahva veikkaus on ettei jarruvaloa ole tehtaalta noihin laitettu. Uudemmissakaan Trialeissa ei sellaista ole.
Käyttäjän avatar
Trial
Vanha tekijä
 
Viestit: 448
Liittynyt: 03 Joulu 2010, 21:55
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tunturi Trial -79 tunnistus

ViestiKirjoittaja piippu » 27 Tammi 2019, 20:18

Kiitos vastauksista! Tämä selkeytti paljonkin suhtautumista tuohon omaan mopoon, kun alkoi jo tulla painetta, että tuossa ei olisi siihen kuuluvaa kuin runko, koska esitekuvissa lamppu kiinnikkeineen ja sitämyötä koko keula, penkki ja ainakin takahaarukka erilainen minun omaani verrattuna, mutta taas toisaalta se ainut käytännön testiartikkeli minun näkemänä, jossa tuollainen -79 Trial on aikakautenaan, on täysin samanlainen omani kanssa.

Takahaarukassa ei siis ole lehtikuvassa kuin yksi iskarin kiinnitysreikä, kuten minullakin ja taas esitekuvissa ja entisöidyissä näkyy useampi reikä.

Mutta eikös SS/DX takahaarukassa ole vain kaksi kiinnitysvaihtoehtoa, kun jossain tekstissä puhuttiin kolmesta eri vaihtoehdosta, mutta tällaista en ole nähnyt kuin uudemmassa Trial- ja Trial specialissa (jos ei lasketa niitä SS rungon yläpäässä olevia tarakan ja alapakoputken kiinnikeiden pienempiä reikiä iskarin molemmin puolin, jotka toki äkkivilkaisulla saattaa näyttää iskarin kiinnityspaikoilta? :) )

Katsoin vielä Tunturin varaosakuvastosta noita haarukoita ja sielläkin ainoat kolmella iskarinpaikalla olevat ovat joko -80 Trial, Trial Special ja Tunturi Break ja muut kuvattu vain yhdellä kiinnitysreijällä, ja ainut ero SS ja DX välillä näytti olevan vain DX:än sivuseisontatuen korva haarukassa....mutta tämä varaosakuvastokin on kyllä yhtä "kattavasti" tehty mitä esitekuvatkin...eli ei paljon pysty luottaa piirrettyihin kuviin, ainakaan tämän -79 Trailin osalta, koskan on samassa ruudukossa normaalin Super Sportin kanssa :?
piippu
Kolmipyörä
 
Viestit: 12
Liittynyt: 11 Maalis 2009, 20:24

Re: Tunturi Trial -79 tunnistus

ViestiKirjoittaja Anza » 28 Tammi 2019, 18:34

Nopea vilkaisu aman kuvagalleriaan, ainakin ss näkyy "kolmireikänen" takahaarukka tulleen 1981 malliin. Vähän samansuuntaiselta näyttäisi trialinkin kanssa, tarkista toki vielä.
Harrastus josta jää rahaa tähteeksi on huono harrastus.
Käyttäjän avatar
Anza
Tunturi-guru
 
Viestit: 1257
Liittynyt: 19 Helmi 2009, 22:23


Paluu Entisöinti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa